top of page

Millainen unelmien työviikkoni voisi olla?

Unelmien työviikkoni kontekstina on kiinteistöalan keskisuuri kansainvälinen b2b-yritys, missä olen in-house roolissa kehittämässä yrityksen toimintaa pidemmällä tähtäimellä yhdessä tiimin kanssa. Tiimi koostuu ihmisistä, joilla on tosi monipuolinen osaaminen, joka tukee toisten osaamista, myös persoonallisuudet täydentävät toisiaan ja sopivat hyvin yhteen. Haluan nähdä oman työni vaikutukset ja olla ylpeä omasta työstäni. Roolissani pystyn vaikuttamaan koko yrityksen toimintaan ja sen pääpaino on toiminnan kehittämisessä ja jatkuvassa parantamisessa. Tulos-, asiakas- tai operatiivista vastuuta ei ole, mutta asiakkaita tapaan säännöllisesti.

​

En halua olla pelkkä muotoilijakonsultti, vaan kehittää organisaation toimintaa pidemmällä tähtäimellä. Haluan hyödyntää muotoilun työkaluja ja menetelmiä asiakas- ja työntekijäkokemuksen kehittämisessä. Etsiä puutteita organisaation palvelulaadussa ja korjata niitä ketterästi kehittäen. Hyödyntää palvelumuotoilua/Design-ajattelua parempien palveluiden ja prosessien muotoilussa ihmiskeskeisellä tavalla, mikä on toteuttamiskelpoista ja kannattavaa organisaatiolle.

​

Olen saanut vapaasti aikatauluttaa oman viikkoni kalenterin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta niin, että teen työt, miten, missä ja milloin haluan, silloin kun olen itse tehokkaimmillani. Työtehtävät ehdin hyvin tehdä 7,5 tunnin työajassa eikä niitä tarvitse viedä kotiin mukana. Joskus voi joutua joustamaan, mutta sitten joustoa tapahtuu myös toiseen suuntaan. Arki ja vapaa-aika ovat tasapainossa, mitä tukee myös joka viikkoinen yrityksen sählyvuoro/jooga tai vastaava.

​

Minulla on mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn, jos on ajatustyötä vaativaa työtä, mutta myös ajatusten sparrailua kollegoiden kanssa, esimerkiksi fasilitoiduissa sisäisissä ideointityöpajoissa on kalenterissa säännöllisesti.

​

Laatikon rajat eivät ole liian tiukat, on mahdollista osallistua myös muuhun, jos on kiinnostusta, ideoita ja intohimoa. Viikon aikana osallistuminen johonkin mielenkiintoiseen tapahtumaan, missä mahdollisuus verkostoitua muiden alan tekijöiden kanssa. Ei tarvitse joka kerta anoa hyväksyntää, riittää, että kirjaa omaan kalenteriin. Ei tarvitse perustella, että ”miten tämä liittyy työtehtäviin”, jos ei suoraan liity.

​

LinkedIn on osa työtäni ja siihen saan käyttää luvan kanssa työaikaa päivittäin. Pidän kerran viikossa Laurin LinkedIn-klinikkaa tietyssä paikassa tiettyyn aikaan mihin kuka vaan voi tulla ilman varausta.

​

Viikon jokainen aamu alkaa kevyesti aamukahvia juoden oman aikataulun mukaan, kuitenkin viimeistään klo 10. Kahvin voi juoda rauhassa ja samalla orientoitua tulevaan päivään. Joka maanantai iltapäivä on tiimipalaveri, missä lyhyesti käydään tulevaa viikkoa ja tilannetta läpi. Kerran viikossa koko tiimi on paikan päällä toimistolla ja käy kiireettömällä tiimilounaalla, missä puhutaan muustakin kuin työasioista. Muina päivinä käydään yhdessä kiireettömällä lounaalla muiden kollegoiden kanssa.

​

Organisaation toimintakulttuuri on terve ja sitä kuvaa seuraava listaus. Vapaus ja vastuu, psykologinen turvallisuus, virheitä on lupa tehdä eikä niistä rangaista, yhdessä yhteisen tavoitteen eteen työskentelyä, mahdollisuus vaikuttaa koko yrityksen toimintaan, ei pelkästään pikavoittojen tavoittelua, myös pitemmän tähtäimen tavoitteita. Töitä tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Huumori lentää ja ilmapiiri on rento. Itselleni tärkeimmät arvot oikeudenmukaisuus, luottamus, rehellisyys, suoraselkäisyys ja valinnanvapaus toteutuvat päivittäisessä tekemisessä.

​

Saan olla oma itseni, minua arvostetaan ja saan säännöllisesti positiivista palautetta. On ihan mahtava olla juuri tässä organisaatiossa töissä, missä saan monipuolisesti käyttää osaamistani, minulla on tarpeeksi kehittäviä haasteita, työkaverit saavat minut lähes päivittäin nauramaan ja itsekin haluan levittää vain hyvää ympärilleni.

​

Esihenkilö luottaa käsiini haastavia tehtäviä, on valmis sparraamaan, mutta ei antamaan tarkkoja ohjeita tehtävän tekemiseen. Tunnen joka solullani, että tämä ihminen arvostaa minua, luottaa täysin minun kykyihini ja seisoo rinnallani, vaikka tekisin virheitä. Hän uskoo minun kykyyni kasvaa ja kehittyä tehtävien mukana. Hän on C-tason sponsori, joka vääntää ylätasolla ja tukee omalla tasolla. Tärkeää, että on samat tavoitteet ja näkemykset asioista.

​

Organisaatio mahdollistaa osallistumisen jonkun muun alan yrityksen hallitus- /Advisor Board -työskentelyyn. Viikon aikana on yhden hallituksen tapaaminen, missä on mahdollista sparrata toista alan yritystä kehittämään toimintaansa asiakaskeskeisesti. On myös alan ryhmän tapaaminen, jonka yhteisenä tavoitteena on kehittää asiakas-/ihmiskeskeistä toimintaa kiinteistöalalla, jakaa kokemuksia, onnistumisia, ideoita ja hyviä käytäntöjä muilta aloilta ja sitä kautta koko alan muuttaminen. Tätä ryhmää tukevat järjestöt FIFMA, RAKLI, KIRA Forum, ja osallistuvien yritysten edustajien hallitukset.

​

Torstaina on tiedossa vähän kuluttavampi päivä, kun testataan uutta palveluideaa asiakkaiden kanssa koko päivän kestävässä työpajassa. Yhteistyökumppani vastaa päivän suunnittelusta ja fasilitoinnista, mutta sitä käydään yhdessä läpi aiemmin viikolla.

​

Idea uuteen palvelukonseptiin on löytynyt kerätyn asiakasymmärryksen kautta ja nyt sitä testataan ensimmäistä kertaa asiakkaiden kanssa. Päivän kruunaa onnistumisen tunne, hyvää palautetta jatkokehitykseen mutta idea uppoaa ja sitä päästään jatkojalostamaan saadun palautteen pohjalta. Kun päivä on vedetty yhteen, juhlistamme onnistumista tiimin kanssa äfter wörkeillä. Muuten viikkoon kuuluisi tiimin yhteinen vapaa-ajan aktiviteetti, jotain yhteistä töihin liittymätöntä toimintaa.

​

Viikkoon sisältyy yhteistyökumppanin pitämä valmennus yrityksen työntekijöille muotoiluajattelusta/asiakaskokemuksesta/ihmiskeskeisyydestä, johon itsekin pääsee osallistumaan. Koulutuksen jälkeen on ihan mahtavaa huomata, kuinka yhä useampi yrityksen työntekijä ymmärtää niiden merkityksen liiketoiminnan kehitykseen. Saada ihmiset innostumaan siitä, että pystyvät itse vaikuttamaan asioihin.

​

Tapaan myös asiakkaita ja keskustelen heidän kanssaan yhdessä asiakasvastaavan/myyjän kanssa nykyisestä palvelutasosta, kehitysideoista ja mitä tulevaisuudessa saattaa olla tulossa. Käyn myös läpi saapuneita asiakaspalautteita, miten niitä on käsitelty, onko jotain ongelmia palvelulaadussa tai löytyykö oivalluksia kehityksen pohjaksi. Eli asiakasymmärryksen analysointia.

​

Viikko päättyy siihen, kun perjantaina on jokaviikkoinen päivä varattuna itsensä kehittämiselle. Se voi olla koulutusta, mielenkiintoinen tapahtuma tai sparrausta oman mentorin kanssa tilanteen mukaan. Minulle on tärkeätä tuntea itsensä kehittämistä ja ylittämistä.

bottom of page